Teér

Grönt te med Ingefära och Kanel

Eucalyptusblad 65gr

Blandningar för krydd- eller örtte härstammar från överallt i världen och alla dessa blandningar har ett mer eller mindre medicinskt syfte beronde på krydda, ört och blandning. Kryddte har oftast kraftigare smak än örtte och kan därför dra något kortare tid vid tillagning. Ett kryddte bör, i likhet med örtte, heller inte kokas då verksamma substanser och viktiga näringsämnen försvinner vid för höga temperaturer. 

Örtte är ett te som vanligtvis består av torkade delar från växter, örter, träd och blommor. De torkade växtdelarna kan bestå av själva blommorna, blad, rötter, bark och/eller frön. De flesta örtteer kan lagas till genom att hetta upp vattnet till kokning. Låt svalna några grader så att det slutar koka. Lägg örterna i en varm kanna. Häll det heta vattnet på örterna och låt det dra under lock i 10-20 min beroende på ört. Locket hindrar flyktiga nyttiga ämnen från att försvinna ut i luften.